Varför välja bergvärme?

Värme som kommer från naturen

Bergvärme utvinns ur det grundvatten som finns i berggrunden. Man borrar ett eller flera hål som är ca 90-200 meter djupa ner i berget under fastigheten. I detta hål leder man ner ledningar med en vätska med låg kokpunkt som värms upp av grundvattnet. Denna vätska möter sedan ett köldmedium i värmepumpen som bergvärmesystemet är anslutet till som förångas och förs in i en kompressor. Kompressorn gör att temperaturen stiger ytterligare. Värmen avges sedan till vattnet i husets värmesystem och leds ut i husets element eller golvvärmesystem.

sol

Enkelt att ställa in rätt rumstemperatur

Det låter kanske komplicerat, men du som kund ser egentligen inte mycket mer av det än kontrollpanelen på värmepumpen, där du kan ställa in önskad temperatur i huset. Vissa av dagens moderna pumpar går till och med att fjärrstyra så att du kan kontrollera och ställa in temperaturen på distans via Internet eller din mobil. Du kan läsa mer om Bergvärme på Wikipedia om du är nyfiken på hur det fungerar tekniskt.

Att installera ett bergvärmesystem är en stor investering, men i en medelstor till stor villa lönar det sig på några år – speciellt om huset tidigare värmdes med el eller olja. Särskilt fördelaktigt är det att installera bergvärme i ett hus som har ett vattenburet värmesystem. Då går det att ansluta bergvärmen direkt till de existerande elementen. För att installera bergvärme måste du ofta ansöka om tillstånd hos kommunen. Det är bra att göra detta i god tid i förväg.

Bergvärme i fyra enkla steg

Vi jobbar i fyra enkla steg. Först ger vi dig en offert efter ett första kundmöte där vi går igenom vad du vill ha hjälp med och ger dig ett kostnadsförslag. I steg två gör vi planeringen och skriver avtal med dig som kund. Steg tre är givetvis utförandet av arbetet. Allt ska vara installerat till din belåtenhet. Steg fyra, som är väldigt viktigt, är slutbesiktning av objektet så att allt fungerar som det ska. Sen kan vi förstås även hjälpa dig med service och underhåll av anläggningen när den väl är på plats. Det är bra att genomföra en kontroll då och då för att se att systemet arbetar optimalt och om det finns några delar som behöver underhåll eller bytas ut.

Behöver inte oroa dig för bränslekostnader

Generellt skulle vi vilja säga att ett bergvärmesystem är väldigt bekymmersfritt och till skillnad från ved eller olja behöver du inte fundera på om du har tillräckligt mycket bränsle för att driva systemet. Ditt system kommer att ha den drivkraft det behöver tack vare solen som värmer upp grundvattnet, år ut och år in.

Anlita oss när du funderar på att installera bergvärme i Huddinge.  Vi är en partner som du kan lita på och som har rätt kunskap för att ditt bergvärme system skall fungera perfekt i lång tid framöver.

Vi installerar bergvärme med kunden i fokus!